MÖNKIJÄ – 6 KK MOOTTORITAKUU

 

  1. 1.       Takuumääritelmät

1.1   Moottoritakuu kattaa moottorin viat ja vaurioit jotka johtuvat valmistus-, materiaali-, tai alkuperäisviasta.

1.2   Jotta takuu olisi voimassa ajoneuvoa on oltava huolettu asianmukaisesti.

1.3   Moottorissa on uutena tehtaan kuljetus ja säilytysöljy. Takuun voimassaolon edellytys on että moottoriöljy vaihdetaan ennen käyttöönottoa. Moottoria tulee ajaa sisään matalilla kierroksilla 5h jonka jälkeen öljyt on vaihdettava uudelleen.

1.4   Tämän jälkeen öljynvaihtoväli on maksimissaan 10 ajotuntia.

1.5   Venttiilien välykset tulee tarkistaa kerran sisäänajojakson puolessa välissä ja uudelleen sisäänajojakson jälkeen. Tämän jälkeen venttilivälykset tulee säätää vähintään 10 ajotunnin välein.

 

  1. 2.       Takuun kattavuus.

2.1   Takuu on voimassa 6 kk. toimituspäivästä lähtien.

2.2   Takuu koskee moottorin sisäisiä osia kuten kampiakselia, laakereita, venttiilejä ja venttiillien ohjausjärjestelmää (poislukien hionta ja säätö), öjlupumppu, öljypympun rattaat, mäntä ja männän osat, puslia, nokka-akseli, nokkaketju sekä rattaat, vaihteisto ja vaihteiston laakereita.

 

  1. 3.       Poikkeukset

3.1   Moottoritakuun piirin ei kuulu moottorin ulkoisia osia kuten kaasutin, imuputki, pakojärjestelmä, käynnistyspoljin ja vaihteen valitsin.

3.2   Takuun piiriin ei kuulu sähköösia kuten sähköjärjestelmää, systytyspuola, akkua, CDI- tai ohjausboksia, staattoria tai käynnistysmoottoria.

3.3   Takuu ei kata kulutusosia kuten variaattorihihnaa, ketjua, rattaita, variaattoria, kaasuvaijereiaja polttoaineletkua

3.4   Takuu ei kata moottorin tai sen osien hapettumista, ruostetta tai muuta väärästä käytöstä, kuten vääränlaisen tai vanhan/likaisen polttoaineen käytöstä johtuvia vikoja.

3.5   Takuu ei kata vikoja jotka johtuvat vääränlaisesta tai laiminlyödystä huollosta, vastuuttomasta tai vääränlaisesta käytöstä tai muusta varomattomuudesta tai holtittomasta käytöstä johtuvia vikoja.

3.6   Kaikenlainen ajoneuvon virittäminen, muokkaaminen tai luvattomien lisävarusteiden asennus tai käyttö katkaisevat kaikki ajoneuvoon liittyvät takuut välittömästi.

3.7   Takuun voimassaolo päättyy mikäli ajoneuvo myydään edelleen.